De 5 beste songs van The Animals - Sound of the Sixties Zoetermeer
De 5 beste songs van The Animals - Sound of the Sixties Zoetermeer
2053
post-template-default,single,single-post,postid-2053,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

De 5 beste songs van The Animals

Op 17 maart speelt The Animals III op de Sound of the Sixties in Zoetermeer. Zij nemen je die avond mee door repertoire van de legendarische band uit Newcastle. En daar is nogal wat te vinden! We zetten onze 5 favorieten voor je op een rij..

 

5. Inside-Looking Out

Waar The Animals in hun beginjaren vooral successen scoorden met spannende en vernieuwende uitvoeringen van bestaande songs, schreven ze vanaf 1966 meer eigen materiaal. ‘Inside-Looking Out’ was er een van. Misschien wel hun meest avontuurlijke blues-song, op basis van  van maar 1 (mineur) akkoord. Het nummer deed het niet bijzonder goed in de hitlijsten, maar het blijft een van de sterkste songs uit hun oeuvre.

 

 

4. It’s My Life

“‘It’s My Life” werd in 1964 speciaal voor de band geschreven door Carl D’Errico en Roger Atkins. De krachtige song betekende opnieuw een top 10-hit voor The Animals. Je wilt dat je dochter weg blijft van de man in dit liedje. Hij is op zoek naar vrouwen die voor hem kunnen zorgen, zodat hij ‘can live in their money’. Hopen dat ze er niet voor valt dus.

 

 

 

3. Don’t Let Me Be Misunderstood

De originele versie van dit wereldberoemde lied is natuurlijk van Nina Simone, maar de singleversie van The Animals is toch echt wel de ultieme opname. Het orgelintro van Alan Price is onsterfelijk. Don’t Let Me Be Misunderstood werd een megahit voor de band.

 

 

2. We’ve Gotta Get Out Of This Place

De songwriters Barry Mann en Cynthia Weil schreven deze klassieker, die voor altijd verbonden is aan de Vietnamoorlog. Het nummer was destijds een grote favoriet bij de uitgezonden Amerikaanse soldaten. Daarmee werd het een van de meest invloedrijke protestsongs ooit. In de jaren tachtig werd het nummer opnieuw een hit door de serie Tour Of Duty.

 

 

1. The House Of The Rising Sun

Nee, vast geen verrassing deze nummer 1. Maar we kunnen natuurlijk niet om ‘House’ heen. De band werd geïnspireerd door de versie die Bob Dylan op zijn debuut-LP opnam. De opname van The Animals werd volgens hen in slechts een kwartier gemaakt. Het bleek een gouden kwartiertje, want hun versie werd een van de meest invloedrijke songs in de rock – en popmuziek.

 

 

Sound of the Sixties 17 maart 2018

Op 17 maart organiseren we de 151e editie van de Sound of the Sixties in Zoetermeer. Op het podium die avond:  The Animals III, The Black Albinos en The Laurel Canyon Tribute Band!

Tags: